11 νέα παιδικά βιβλία που θα ξετρελανουν τα παιδιά

στις

Οι νέες κυκλοφορίες στα παιδικά βιβλία ικανοποιούν όλες τις ανάγκες και όλα τα γούστα! Στα ράφια των ενημερωμένων βιβλιοπωλείων μπορείς να βρεις πολλές ενδιαφέρουσες προτάσεις.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν μια γρήγορη… ανάγνωση

Για αναγνώστες και αναγνώστριες που λατρεύουν τις περιπέτειες

#Νο1 Το ημερολόγιο μιας ξενερωτης, της Ρέιτσελ Ρενέ Ράσελ, από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Ένας θεός ξέρει σε τι περιπέτειες έχει αναμειχθεί πάλι αυτό το κορίτσι που έχει γίνει πασίγνωστο σε 44 χώρες.

#Νο2 Η Πριγκίπισσα με τη Μαύρη Μάσκα Φανταστικά παιχνίδια, των Shannon Hale & Dean Hale, από τις εκδόσεις Διόπτρα. Τι μπορεί να συμβεί όταν δύο πριγκίπισσες συναντιούνται για να παίξουν; Πολλά, τα οποία θα ανακαλύψεις στις σελίδες αυτού του βιβλίου

#Νο3 Ο Κλοντ πάει διακοπές, του Άλεξ Σμιθ από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Οι διακοπές στην παραλία μπορούν να είναι απίστευτα διασκεδαστικές όταν είσαι ο Κλοντ!

Για όσους και όσες λατρεύουν την κλασική παιδική λογοτεχνία

#Νο4 Παραμύθι χωρίς όνομα, της Πηνελόπης Σ. Δέλτα, από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Παντα, σε καθε ενημερωμένη παιδική βιβλιοθήκη, η Πηνελόπη Δέλτα βρίσκει αμέσως τη θέση της. Όπως βρίσκει και τη θέση της στις καρδιές όσων τη διαβάζουν.

Για όσες και όσους έχουν όρεξη να ανακαλύπτουν νέα πράγματα

#Νο5 Που κρύβονται τα δικαιώματα; της Μαρίζας Ντεκαστρο, σε εικόνες της Ανα Ματεγιτς, από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Όταν το παιδί σου σε ρωτήσει τι είναι το Σύνταγμα ή οι νόμοι είσαι σίγουρη/σίγουρος ότι ξέρεις τι να απαντήσεις; Στο βιβλίο αυτό θα βρεις τις απαντήσεις που χρειάζεσαι!

#Νο6 Ο υπέροχος πλανήτης μας, το νερό, της Ιζαμπέλ Τόμας και του Πο Μόργκαν, από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Αν εξαιρέσεις το γεγονός ότι εξαιτίας του μπορεί η κουζίνα σου να γίνει εργαστήριο, στο οποίο θα γίνονται πολλά πειράματα (χαχαχαχαχα), πρόκειται για ένα βιβλίο μέσα από το οποίο θα μάθετε όλοι, μικροί και μεγάλοι, πολλά ενδιαφέροντα πράγματα για το νερό.

#Νο7 & #Νο8 Μικρά Παιδιά με Μεγάλα Όνειρα: Λεονάρντο ντα Βίντσι και Άλμπερτ Αϊνστάιν, από τις εκδόσεις Διόπτρα. Μια ολοκαίνουργια σειρά βιβλίων εγκαινιάζουν οι εκδόσεις Διόπτρα, μέσα από την οποία μαθαίνουμε για τη ζωή και το έργο σπουδαίων προσωπικοτήτων.

Για αναγνωστριες και αναγνώστες που τους αρέσει να ανακαλύπτουν τα συναισθήματα τους

#Νο9 Η αγελάδα που ήθελε να σβήσει το φεγγάρι, από τη σειρά Παραμύθια της γιαγιάς κότας, από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος. Πρόκειται για μια γλυκιά ιστορία καληνύχτας που μας υπενθυμίζει πόσο σημαντική είναι στην καθημερινότητα μας η συνεργασία.

#Νο10 Τα’μαθες; του Frank J.Sileo, από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος. Το κουτσομπολιό όσο αθώο και αν είναι, μόνο σε καλό δεν μπορεί να οδηγήσει. Και η ιστορία αυτή έχει πολλά παραδείγματα που το αποδεικνύουν.

#Νο11 Μια στάλα θάρρος, του Νικολά Κινεαρ, από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Πόσο εύκολο είναι για ένα φοβιτσιαρικο κουνέλι να ξεπεράσει άραγε τον εαυτό του; Δεν έχουμε παρά να το διαβάσουμε για να το ανακαλύψουμε.

Σχολιάστε