Το βιβλίο της εβδομάδας: Οδός των Φίλων & ένας σούπερ διαγωνισμός!

στις

Σήμερα δεν θα σου μιλήσω απλώς για δύο βιβλία που διαβάσαμε με τη Χριστίνα και μας αρέσουν πολύ. Όχι, σήμερα είμαι πολύ χαρούμενη, γιατί αυτά τα δύο βιβλία μπορείς να τα διεκδικήσεις και εσύ και να κερδίσεις ένα από τα δύο στο διαγωνισμό που ξεκίνησε σε συνεργασία με τις εκδόσεις Μεταίχμιο, στη σελίδα της Christina my Princess στο Facebook. Όμως προτού φτάσουμε στον διαγωνισμό, ας ανακαλύψουμε παρέα, γιατί αξίζει να πάρεις μέρος σε αυτόν. Μια ολοκαίνουρια λοιπόν σειρά κυκλοφόρησε την προηγούμενη εβδομάδα από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, η οποία ονομάζεται Οδός των Φίλων. https://www.metaixmio.gr/el/products/%CE%B5%CE%AF%CE%BC%CE%B1%CE%B9-%CE%B5%CF%81%CF%89%CF%84%CE%B5%CF%85%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B7

IMG_20180128_133805_686.jpg

Ιδανική επιλογή για παιδιά άνω των 7 ετών, είναι μια σειρά που αφηγείται τις περιπέτειες 5 φίλων που μένουν στην ίδια πολυκατοικία και είναι αχώριστοι. Το πρώτο πράγμα που με εντυπωσιάσε όταν τα ξεφύλλισα ήταν το layout τους. Το στήσιμο δηλαδή των σελίδων, που είναι γεμάτες χρώματα, υπέροχα σκίτσα και τόσο κείμενο, ώστε να μην κουράζονται οι νεαροί αναγνώστες.

IMG_20180124_142439_662.jpg

Όταν όμως διάβασα μόνη μου στη δουλειά, το πρώτο βιβλίο, το «Είμαι ερωτευμένη» τότε κατάλαβα ότι δεν πρόκειται απλώς για ένα ωραίο βιβλίο. Η συγγραφέας έχει μελετήσει το θέμα που πραγματεύεται και αυτό φαίνεται στη γραφή της. Η απόρριψη που βιώνει η ερωτευμένη Μία έχει βαθιές ρίζες που μπορούν να μειώσουν την αυτοπεποίθησή της, για αυτό και οι φίλοι της είναι δίπλα της και της συμπαραστέκονται με έναν μοναδικό τρόπο. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για το δεύτερο βιβλίο το «Θέλω ένα σκυλάκι», το οποίο έχει ως βασικό θέμα την υπευθυνότητα που πρέπει να δείξει ένα παιδί όταν θέλει να αποκτήσει κατοικίδιο.

IMG_20180128_133929_562

IMG_20180128_134231_699.jpg

Η αλήθεια είναι ότι αν ρίξεις μια ματιά στα βιογραφικά των δύο δημιουργών των βιβλίων, της συγγραφέα Σιλβέν Ζαουί και της εικονογράφου Ανελόρ Παρό θα καταλάβεις γιατί αυτά τα δύο βιβλία θα σημειώσουν μεγάλη επιτυχία. Η Σιλβέν Ζαουί διδάσκει τρόπους προώθησης φιλαγνωσίας σε εκπαιδευτικούς. Έχει γράψει μυθιστορήματα, θεατρικά έργα και ντοκιμαντέρ για παιδιά. Η Ανελόρ Παρό από το ατελιέ της στη Λιόν, μοιράζει τον χρόνο της ανάμεσα στις εκδόσεις, τα περιοδικά, τη διαφήμιση και την υφαντουργία. Τίποτα δεν είναι τυχαίο λοιπόν!

IMG_20180124_141331_693

Στο τέλος του βιβλίου επίσης, μια ευχάριστη έκπληξη περιμένει τα παιδιά, αφού υπάρχει το δημιουργικό εργαστήριο, από το οποίο μπορούν να αντλήσουν έμπνευση και να δημιουργήσουν μια χειροτεχνία, η οποία έχει πάντα σχέση με το βιβλίο που διάβασαν. Η σειρά Οδός των Φίλων περιλαμβάνει επίσης δύο ακόμα βιβλία: το «Δεν θέλω να πάω σχολείο» και το «Κολλημένος στην οθόνη». Και τα δύο θέματα νομίζω ότι ενδιαφέρουν πολύ όχι μόνο τα παιδιά, αλλά και τους γονείς.

IMG_20180128_140203_716

Αν λοιπόν κατάφερα να σε πείσω για αυτά τα δύο βιβλία, τότε δεν έχεις παρά να πάρεις μέρος στο διαγωνισμό που ανεβαίνει σήμερα στη σελίδα της Christina my Princess στο Facebook και να διεκδικήσεις και εσύ ένα από τα δύο!

Ακολούθησε με στο Ιnstagram: Stamati23

Ακολούθησε με στο: www.facebook.com

3 Σχόλια Προσθέστε το δικό σας

  1. Ο/Η ΜaryAthenes λέει:

    Με έπεισες ! 💙

    Αρέσει σε 1 άτομο

    1. Ο/Η christinamyprincess λέει:

      Με Γαλλίδες δημιουργούς, είναι δυνατόν να μη σε πείσω; Καλή επιτυχία λοιπόν!

      Μου αρέσει!

Σχολιάστε