Τι είναι το Bookwave και γιατί πρέπει όλοι οι γονείς να το γνωρίσουμε

στις

Το Bookwave το έμαθα πριν από δύο μέρες όταν είδα μια σχετική ανάρτηση στο προφίλ μιας μαμάς- φίλης στο Facebook, η οποία ήταν η εξής:

15965799_1072819582840798_1653869218241145402_n

Το μάτι μου αμέσως γυάλισε, γιατί μέσα στις γιορτές είχα την ευκαιρία να κάνω μια εκκαθάριση στα βιβλία της κόρης μου και να κρατήσω στην άκρη κάποια τα οποία δεν τα χρειαζόμαστε πλέον, με την προοπτική να τα δώσουμε σε κάποιες φίλες μας. Οι φίλες μας λοιπόν δεν θα τα πάρουν (συγνώμη κορίτσια, αλλά ο σκοπός είναι ιερός), γιατί τον Φεβρουάριου θα τα πάμε με τη Χριστίνα στον κτίριο του Μουσείου Μπενάκη στην Πειραιώς για να τα δωρίσουμε στο Bookwave. Τι είναι όμως το Bookwave; Είναι η δεύτερη «ζωή» που δίνεται σε παιδικά βιβλία, ελληνικά ή ξενόγλωσσα, για ηλικίες 5 έως 12 ετών, καινούρια ή σε πολλή καλη κατάσταση, τα οποία τα μαζεύει η οργάνωση Library4all και τα διαθέτει σε βιβλιοθήκες νηπιαγωγείων, δημοτικών και ιδρυμάτων που φροντίζουν παιδιά στην Αττική. Η πρωτοβουλία λοιπόν ανήκει στην Library4all, την δουλειά και τη δράση της οποίας μπορείς να γνωρίσεις στο site www.library4all.com

Μακάρι τα σχολεία και τα ιδρύματα να ήταν γεμάτα από βιβλία και να μην χρειάζονταν οι πρωτοβουλίες των ιδιωτών, όμως μέχρι το «μακάρι» να γίνει πραγματικότητα, ας κάνουμε όλοι μας ό,τι καλύτερο μπορούμε. Θέλεις να μου πεις άλλωστε ότι δεν έχεις παιδικά βιβλία τα οποία πλέον δεν χρειάζεστε; Για να ξανασκέψου το!

 

 

 

Σχολιάστε