Μάθε παιδί μου μουσική!

στις

Τις τελευταίες δύο μέρες το Ωδείο που πηγαίνει η Χριστίνα μάς έχει χαρίσει υπέροχες στιγμές, με πολλά χαμόγελα και δάκρυα χαράς και υπερηφάνειας. Αυτές τις δύο μέρες η διεύθυνση και οι δάσκαλοι διοργάνωσαν δύο συναυλίες, στις οποίες είχαμε τη χαρά να καμαρώσουμε τα παιδιά μας αλλά και παιδιά που ούτε καν γνωρίζουμε!

Προσωπικά έχω μια λόξα με τη μουσική! Ήταν η πρώτη δραστηριότητα με την οποία επιδίωξα να έρθει σε επαφή η κόρη μας και χαίρομαι πολύ που 5 χρόνια μετά εξακολουθεί να της αρέσει! Δεν ξέρω αν θα συνεχίσει να παίζει για χρόνια μουσική, δεν ξέρω αν έχει ταλέντο, ξέρω όμως ότι η μουσική της προσφέρει πολλά. Τη βοηθάει να είναι πιο πειθαρχημένη, γιατί είναι ένα παιδί-κατσίκι. Τη βοηθάει να ηρεμεί, να έχει περισσότερη αυτοπεποίθηση και της μαθαίνει ότι όταν παίζει ένα κομμάτι πολλές φορές, όσο δύσκολο και αν είναι, στο τέλος το καταφέρνει. Οι έρευνες λένε ότι η μουσική αναπτύσσει την δημιουργικότητα, τη φαντασία και την έκφραση των παιδιών και νομίζω ότι δεν έχουν άδικο!

Αν με ρωτήσεις τι κρατάω από αυτές τις δύο μέρες, θα σου πω τα εξής:

  • το βλέμμα ενός κοριτσιού που παίζει κιθάρα, σε κάποιο σημείο χάνει τις νότες, αλλά συνεχίζει ακάθεκτη, κοιτώντας στα μάτια τον δάσκαλό της, ο οποίος είναι στην άκρη της σκηνής και τη στηρίζει. Ήταν μια απίστευτη σκηνή!
  • τη συστολή των παιδιών όταν ανέβαιναν στη σκηνή και τη χαρά τους όταν τελείωναν τα κομμάτια τους.
  • τον 9χρονο drummer της καρδιάς μας, ο οποίος έπαιξε εξαιρετικά παρέα με μια μπάντα ενηλίκων και όταν τελείωσε το τραγούδι και τον χειροκροτήσαμε, έτρεξε να χωθεί στην αγκαλιά της μαμάς του, με αποτέλεσμα εμείς οι υπόλοιποι να λιώσουμε!
  • τον 53χρονο drummer της καρδιάς μας (τον αδερφό μου που ξεκίνησε φέτος Ωδείο) ο οποίος έπαιξε και αυτός με μια μπάντα και κατάφερε να συγκινήσει την ανιψιά του, που δεν σταματούσε να κλαίει με λυγμούς.
  • το τραγούδι που τραγούδησαν μια κόρη (δασκάλα στο Ωδείο) μαζί με τον μπαμπά της που μαθαίνει τώρα κιθάρα.
  • τις δύο χορωδίες, οι οποίες κατάφεραν να καθηλώσουν ακόμα και τους πιο άτακτους μικρούς θεατές!!!
  • τον μικρό βιολιστή που χάρη στην ενέργεια του ότι ήταν ο μόνος που απέσπασε χειροκρότημα πριν ξεκινήσει να παίζει!
  • τη δασκάλα που ήταν σε μια άκρη και τραγουδούσε τις νότες, όσο η μαθήτρια της έπαιζε πιάνο!
  • το γκρουπ των πιο μικρών μαθητών (3 και κάτι χρονών) που ήταν σκέτη γλύκα!
  • τα παιδιά μας, το δικό μου και των φίλων μου που κάποια μέρα θα κάνουν μπάντα και θα παίζουν στον πεζόδρομο του Θησείου!

Αυτά και άλλα πολλά θα μπορούσα να σου πω για αυτές τις δύο μέρες! Αν έχεις ενδοιασμούς για το αν αξίζει να δοκιμάσει το παιδί σου να έρθει σε επαφή με τη μουσική, θα σου πω να μην έχεις κανένα ενδοιασμό!!!! Και επειδή η μουσική δεν είναι μόνο για τα παιδιά, αλλά και για τους ενήλικες, θα σου πω ότι αν θέλεις να μάθεις τώρα μουσική, ποτέ δεν είναι αργά! Κάνε το!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s