Αντηλιακά για παιδιά

στις

Η Χριστίνα έμαθε να βάζει μόνη της αντηλιακό από τότε που ήταν 5 ετών. Και δεν βάζει μόνο όταν πρόκειται να πάμε στη θάλασσα. Η χρηση του αντηλιακού ξεκινάει με το που η θερμοκρασία ανεβαίνει και ξεκινάμε τις βόλτες και τις δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους. Από τον Απρίλιο έχει ήδη το αντηλιακό της και κάθε φορά, αρκετά λεπτά πριν φύγουμε για τη βόλτα μας, εκείνη βάζει αντηλιακό. Δεν θα ήταν υπερβολή να πω πώς υπάρχουν φορές που η κόρη μου είναι πιο συνεπής από μένα με τη χρήση του αντηλιακού. Για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο σήμερα, προηγήθηκε εκ μέρους μου πολλή κουβέντα από τότε που η Χριστίνα ήταν μικρούλα, προκειμένου να καταλάβει ότι τα αντηλιακά είναι απαραίτητα για να είναι οι βόλτες μας ασφαλείς, χωρίς να κινδυνεύουμε από εγκαύματα. Επίσης, προσπαθούσα πάντα να έχω προϊόντα που είναι εύχρηστα και δεν χρειάζονται πολλή ώρα για να απλωθούν σωστά στην επιδερμίδα. Το να προσπαθήσεις να ακινητοποιήσεις για πολλή ώρα ένα παιδί στην παραλία για να βάλεις σωστά το αντηλιακό είναι μια επιχείρηση μόνο για κομάντο και όχι για μαμάδες και μπαμπάδες.

Τα αγαπημένα λοιπόν και των δύο μας αντηλιακά είναι τα σπρέι ή mist, που δεν αφήνουν σημάδια, είναι ανθεκτικά στο νερό και προστατεύουν από τους ερεθισμούς. Στην αγορά μάλιστα μπορείς να βρεις αντηλιακά που ψεκάζονται σε βρεγμένο δέρμα και αυτό είναι σωτήριο για εμάς τους γονείς, γιατί αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται πριν να διακόψουμε το παιχνίδι των παιδιών! Ιδιαίτερα πρακτικό είναι επίσης και το γαλάκτωμα σε μορφή roll on που κάνει την εφαρμογή του παιχνίδι.

Τι χρειάζεται να κάνεις για να αγαπήσει ένα παιδί το αντηλιακό;

#1 Να λειτουργήσεις εσύ ως πρότυπο. Αν βλέπει εσένα να προστατεύεις τον εαυτό σου, αργά ή γρήγορα θα καταλάβει γιατί το αντηλιακό είναι απαραίτητο και σε εκείνο.

#2 Να του εξηγήσεις γιατί πραγματικά το χρειάζεται.

#3 Να βρεις εύχρηστα αντηλιακά με τα οποία η προστασία γίνεται παιχνίδι.

Και μη ξεχνάς ότι από τα πρώτα πράγματα με τα οποία πρέπει να εφοδιάσει ένα παιδί την τσάντα του για τα καλοκαιρινά camps ή κατασκηνώσεις είναι τα αντηλιακά.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s