Αυτό είναι το καλύτερο βιβλίο αυτοβελτιωσης που έχω διαβάσει: «Το παιδί που κρύβουμε μέσα μας».

στις

Αν νομίζεις ότι σε αυτή τη ζωή πορεύεσαι μόνη ή μόνος, ήρθε η ώρα να δεις διαφορετικά τα πράγματα και να αλλάξεις εκ βαθέων τη ζωη σου.

Η Γερμανίδα ψυχολόγος Stefanie Stahl και το βιβλίο της «Το παιδί που κρύβουμε μέσα μας» (κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα) θα σε βοηθήσουν σε αυτό το ιδιαίτερο εγχείρημα. Η Stahl θεωρεί ότι το παιδί που κρύβουμε μέσα μας, το οποίο αποτελείται από το σύνολο των βιωμάτων και των τραυμάτων που αποκτήσαμε από τους γονείς και τους πολύ κοντινούς μας ανθρώπους όταν ήμασταν παιδιά, χρειάζεται επιτέλους ένα «σπιτικό», προκειμένου να αποκτήσει εμπιστοσύνη και να μπορέσει να συνυπάρξει αρμονικά με τον ενήλικο εαυτό μας. Η Stahl αναλύει τα χαρακτηριστικά και τις πεποιθήσεις του σκοτεινού αλλά και του φωτεινού παιδιού και μέσα από διάφορες ασκήσεις μας βοηθάει να ανακαλύψουμε και τα δύο παιδιά μέσα μας και να μπορέσουμε σιγά σιγά να τα θεραπεύσουμε.

Δεν υπάρχει περίπτωση να διαβάσεις αυτό το βιβλίο και να μην βρεις στις σελίδες του δικά σου χαρακτηριστικά ή χαρακτηριστικά των φίλων σου.

Δεν υπάρχει επίσης περίπτωση να διαβάσεις αυτό το βιβλίο και αμέσως να γίνεις άλλος άνθρωπος .Τα βιβλία έχουν μαγικές δυνάμεις, αλλά τίποτα δεν μπορεί να γίνει αν δεν αποφασίσεις εσύ να αλλάξεις. Το να μαθαίνεις ατάκες και quotes και να τα αναπαράγεις στα stories του Instagram ή του Facebook σου για να δημιουργήσεις ένα ενδιαφέρον digital προφίλ, δεν θα σε βοηθήσουν να αυτοβελτιωθεις και να αντιμετωπίσεις τους δαίμονες που δεν σε αφήνουν να έχεις μια ευτυχισμένη ζωή.

Το ταξίδι της αυτοβελτιωσης θέλει πολύ εσωτερική δουλειά, πολλές φορές δουλειά που προκαλεί πόνο. Το συγκεκριμένο βιβλίο διαβάζοντας το οχι μια αλλά πολλές φορές, θεωρώ ότι μπορεί πραγματικά να σε βοηθησει.

Εγώ πάντως ανυπομονώ να μιλήσω για αυτό το βιβλίο και με τη ψυχολογο, με την οποία στα 5 χρόνια που δουλεύουμε μαζί έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στο δικό μου παιδί.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s