Παιδικά βιβλία που απολαμβάνουν και οι μεγάλοι

στις

Μεταξύ κατεργαρεων ειλικρίνεια: δεν σου αρέσουν το ίδιο όλα τα βιβλία που διαβάζεις με το παιδί σου και αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό και λογικό. Υπάρχουν βιβλια που έχεις πλέον βαρεθεί, ενώ το παιδί σου όχι, καθώς επίσης υπάρχουν βιβλία για τα οποία το παιδί σου τρελαίνεται, ενώ εσύ πάλι όχι ιδιαιτέρως. Σήμερα όμως εγώ θέλω να σου μιλήσω για τα άλλα παιδικά βιβλία: για εκείνα που μερικές φορές αναρωτιέσαι και λες από μέσα σου «μήπως είναι περισσότερο βιβλία ενηλίκων παρά παιδικά;» Για τα βιβλία που απολαμβάνεις να διαβάζεις μαζί με το παιδί σου και τα οποία διαβάζεις μόνη ή μόνος σου. Θα σου μιλήσω λοιπόν για τα δικά μου τέτοια αγαπημένα βιβλία.

Υπάρχουν λοιπόν παιδικά βιβλία που με χαλαρώνουν και με διασκεδάζουν, όταν τα διαβάζω. Κάποια από αυτά είναι μυθιστορήματα, ενώ κάποια άλλα συνδυάζουν το χιούμορ με τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα.

Ενας εναλλακτικος συγγραφέας μας παρουσιάζει με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο τι πέρασε για
να γράψει αυτό το βιβλίο.
Μακαρι τα βιβλία της Ιστορίας του σχολείου
να ηταν γραμμένα με αυτόν τον τρόπο.

Υπάρχουν βιβλία που με έχουν συγκινήσει πολυ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το βιβλίο «Πάβ ο φαλτσος τζίτζικας και η περιπέτεια με τα τυφλά μυρμήγκια», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μικρή Σελήνη. Διάβασα την προκυκλοφορια του λίγες ώρες αφού είχα πάθει την 1η μου κρίση πανικού και ήταν πολύ ιδιαίτερη στιγμή για μένα.

Υπάρχουν παιδικά βιβλία που μαζί τους μαθαίνεις και εσύ πολύ ωραία πραγματα. Όπως Ιστορία, πληροφορίες για τη ζωή σημαντικών ανθρώπων ή ακόμα και Ιστορία Τέχνης.

Εκδοσεις Ψυχογιος
Εκδοσεις Μεταιχμιο
Εκδοσεις Ψυχογιος
Εκδόσεις Μινωας
Εκδοσεις Διοπτρα
Εκδοσεις Πατακη

Υπάρχουν τέλος παιδικά βιβλία που η εικονογράφηση τους είναι έργα τέχνης. Για μένα δύο τέτοια βιβλία είναι «Οι Ψηλοκαραβοι» της Γεωργίας Γαλανοπούλου, με εικόνες της Κατερίνας Χουδουλου και «Οι πλούσιες ώρες του Ζακομινους Γκενσμπορο» της Ρεμπέκα Ντοτρεμερ. Νομιζω ότι αυτά τα δύο βιβλία θα καταλήξουν στη δική μου βιβλιοθήκη.

Εκδοσεις Πατακη
Εκδοσεις Μεταιχμιο
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s