Γιατρέ μου, δεν αισθάνομαι καλά

στις

Εγώ με τους γιατρούς έχω πολλά θεματακια. Το πιο μεγάλο θέμα μου είναι ότι δεν τους εκτιμώ, γιατί από το 1ο εξάμηνο στη Ιατρική, οι περισσότεροι από αυτούς, έχουν ξεχάσει για ποιο λόγο έχουν μπει σε αυτή τη σχολή. Ο όρκος του Ιπποκράτη είναι για εκείνους ένα ρομαντικό ποιηματάκι που έρχεται σε πλήρη κόντρα με τους πρώτους μισθούς και τις απλήρωτες εφημερίες. Γνωρίζω ότι δεν αμοίβονται καλά από το κράτος και ανήκω σε αυτούς που πιστεύουν ότι οι εκπαιδευτικοί και οι γιατροί θα έπρεπε να είναι οι πιο καλοπληρωμενοι υπάλληλοι του κράτους (και όχι οι ένστολοι και οι δικαστικοί). Θεωρώ επίσης ότι τα τελευταία χρόνια ο φόβος μας για τον καρκίνο και τα αυτοάνοσα έχει γίνει μια μεγάλη μπίζνα, χάρη στην οποία διαγνωστικά κέντρα και γιατροί θησαυριζουν.

Το βίντεο που είδα σήμερα με τη γνωστή ομάδα να μπαίνει στο γραφείο γιατρού που παίρνει φακελάκι μου δημιούργησε ανάμεικτα συναισθήματα. Οι γιατροί που πρέπει πρώτα να πάρουν φακελάκι για να σε χειρουργήσουν, δεν είναι γιατροί, είναι dealers. Το «φακελάκι» είναι ένας θεσμός που κανένα κράτος και καμιά κυβέρνηση δεν τόλμησε να αντιμετωπίσει. Το να το αντιμετωπίζει μια ομάδα με τη βία, δεν με ευχαριστεί, όμως δεν μπορώ να ξεχάσω το βλέμμα του γιατρού. Το βλέμμα του φόβου, του ίδιου φόβου που υποθέτω πως αισθανόταν πριν από λίγα λεπτά ο καρκινοπαθης ασθενής του, όταν του έλεγε ότι δυστυχώς δεν έχει αλλά λεφτά να του δώσει. Είδα στα μάτια του γιατρου το βλέμμα της αγωνίας, της ίδιας αγωνίας που αισθάνεται και ο ασθενής όταν δέχεται από το γιατρό του τον εκβιασμό «χωρίς φακελάκι χειρουργείο δε γίνεται».

Και θα μου πεις τώρα: «είναι ωραίο να γίνονται τέτοια «ντου» σε ιατρεία και επιχειρήσεις και να παίρνουν κάποιοι τη δικαιοσύνη στα χέρια τους»;

Θα σου απαντήσω λοιπόν με πάσα ειλικρίνεια: » ειλικρινά δεν ξέρω! Όμως δεν ξέρω και τι μπορώ να κάνω αν ποτέ πέσω σε έναν τέτοιο dealer και η ζωή μου ή η ζωή δικού μου ανθρώπου κρίνεται από ένα «φακελάκι» Μπορεί να κάνω χειρότερο ντου.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s