Ζεν για παιδιά! Η σειρά βιβλίων για παιδιά της Διόπτρα που αγαπάμε

στις

Όταν πριν από λίγες μέρες είδα ότι οι εκδόσεις Διόπτρα θα κυκλοφορήσουν στην αγαπημένη μου σειρά » Ζεν για παιδιά» δύο νέα βιβλία και μάλιστα ότι το ένα από αυτά έχει να κάνει με την υπερένταση και τη συγκέντρωση, τότε πραγματικά ενθουσιάστηκα.


Σου εχω μιλήσει ξανά για αυτή τη σειρά της Διόπτρα, η οποία αρέσει πάρα πολύ και σε εμένα και στη Χριστίνα. Πρόκειται για βιβλία-βοηθηματα που δίνουν λύσεις σε παιδιά και γονείς για θέματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά. Δημιουργοί τους είναι η συγγραφέας και ψυχολόγος Louison Nielman και ο εικονογράφος Thierry Manes. Οι δύο νέες τους λοιπόν κυκλοφορίες έχουν να κάνουν με την υπερένταση και την εμπιστοσύνη που δείχνει ένα παιδί στον εαυτό του.

Οι ιστορίες τους βοηθούν τα παιδιά να χαλαρώσουν αλλά και να καταλάβουν ότι υπάρχουν και άλλοι που νιώθουν τα ίδια συναισθήματα με εκείνα. Τους δίνουν ιδέες για το πώς μπορούν να αντιμετωπίσουν τα συναισθήματα τους και τι μπορούν να κάνουν όταν νιώθουν ότι έχουν ανάγκη να αποφορτισουν την υπερένταση τους ή να νιώσουν πιο σίγουρα για τον εαυτό τους.

Πρόκειται για βιβλία που σου δίνουν την ευκαιρία να συζητήσεις μετά με το παιδί σου και μαζί να επιλέξετε ποιες ασκήσεις μπορεί να κάνει όταν θα νιώθει ότι τις έχει ανάγκη.

Για μένα τα βιβλία της σειράς «Ζεν για παιδιά» ανήκουν στη συλλογή βιβλίων που δεν χαρίζω, αλλά κρατάω για να έχει η Χριστίνα για τα παιδιά της!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s