Ναι, τα όνειρα μπορούν να είναι γλυκά

στις

Όσοι δεν έχουν υποφέρει από έκζεμα, δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί ακριβώς πρόκειται.  Εγώ από τότε περίπου που θυμάμαι τον εαυτό μου, θυμάμαι τη μάνα μου να με πηγαίνει σε όποια δερματολογική κλινική υπήρχε για να δουν το έκζεμα μου και να της πουν τι μπορούσε να κάνει για να ανακουφιστώ. Ευτυχώς δεν υπήρξα ποτέ ένα βαρύ περιστατικό, αλλά υπήρξα ένα παιδί και τώρα πια μια ενήλικη που ανά τακτά χρονικά διαστήματα εμφανίζει εκζέματα. Έχω μάθει να ζω με αυτά και έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο παράγοντας που συμβάλλει κυρίως στην εμφάνισή τους είναι το άγχος. Ως παθούσα λοιπόν, δεν γινόταν να μη διαβάσω τις προάλλες ένα δελτίο τύπου που μου έστειλαν από τη  La Roche Posay, την εταιρία που θεωρώ expert στο θέμα των εκζεμάτων. 

Σύμφωνα λοιπόν με μια πρόσφατη μελέτη της LaRoche Posay αποδεικνύεται ότι η βελτίωση του εκζέματος βελτιώνει αισθητά την ποιότητα της ζωής και βοηθάει τα παιδιά και τα μωρά να έχουν πιο ήρεμα βράδια, αλλά και τους γονείς πιο ξεκούραστο ύπνο.  Όσο περίεργο και αν σου ακουστεί, το έκζεμα επηρεάζει το 20% των παιδιών στον κόσμο. Αυτό το 20% των παιδιών δεν έχει την ίδια ποιότητα ζωής με τα άλλα παιδιά. Οι μαμάδες και οι μπαμπάδες αυτών των παιδιών γνωρίζουν ότι η δερματική αυτή πάθηση όχι μόνο προκαλεί φαγούρα και ξύσιμο, αλλά μπορεί επίσης να διαταράξει την κοινωνική ζωή και τις σχολικές επιδόσεις του παιδιού, καθώς μπορεί να σταθεί εμπόδιο σε έναν ήσυχο και ξεκούραστο ύπνο το βράδυ. Μάλιστα δεν είναι λίγοι οι γονείς που πιστεύουν ότι η ατοπία των παιδιών τους επηρεάζει τη δική τους συναισθηματική κατάσταση, αφού αισθάνονται αδύναμοι και εξαντλημένοι να βοηθήσουν το παιδί τους. Και αυτά τα συναισθήματα πολλές φορές έχουν αντίκτυπο και στην επαγγελματική τους ζωή και στη σχέση τους με τον σύντροφό τους.

Άλλες έρευνες επίσης έχουν δείξει ότι τα παιδιά με έκζεμα κοιμούνται κατά μέσο όρο 1 ώρα λιγότερο τη νύχτα σε σύγκριση με τα παιδιά που δεν έχουν. Περίπου 9 στους 10 ασθενείς με έκζεμα ταλαιπωρούνται από προβλήματα ύπνου, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που περνούν περίπου το 1/4 της νύχτας ξύνοντας το δέρμα τους. Και αν νομίζεις ότι αυτό δεν είναι και τόσο σημαντικό, αρκεί να θυμηθούμε ότι ο ύπνος συμβάλλει στην σωματική, ψυχική και πνευματική ευεξία, ενώ κατά τη διάρκεια του γίνεται η έκκριση των ορμονών που συμβάλλουν στην ανάπτυξη των παιδιών. 

Η δέσμευση της La Roche Posay

 Η σχέση που έχουν τις περισσότερες φορές τα προβλήματα του ύπνου με το έκζεμα δεν είναι πάντα τόσο εμφανής και κατανοητή από όλους τους γονείς. Για αυτό λοιπόν η LaRoche Posay συμβάλλει στην ενημέρωση και στην εκπαίδευση των γονιών, μέσα από την καμπάνια της Sleepikar,για την οποία μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ

Εξειδικευμένη φροντίδα

Τα προϊόντα της La Roche Posay, τα LipikarBaume AP+ και το SundetAP+ είναι εμπλουτισμένα με συστατικά που έχουν κλινικά αποδεδειγμένη δράση κατά του εκζέματος, μειώνοντας τις εξάρσεις και ενισχύοντας το φυσικό φραγμό του δέρματος.


Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s