Αδίκως ψάχνεις να βρεις τη μαγεία των Χριστουγέννων 🎅☃️🎄🎅☃️🎄🎅☃️🎄🎅

στις

Όχι γιατί δεν υπάρχει μαγεία των Χριστουγέννων και Χριστουγεννιάτικο Πνεύμα. Υπάρχουν και παραυπαρχουν, όπως υπάρχει και Άγιος Βασίλης. Το θέμα είναι ότι δεν χρειάζεται να πας μέχρι το  Βόρειο Πόλο για να δεις το συμπαθητικό παππού, ντυμένο στα κόκκινα να σκίζει τους αιθέρες με το έλκηθρο του, για να πειστείς ότι ο Άγιος Βασίλης ζει και βασιλεύει. Άλλωστε, χρειαζόμαστε πειστήρια για να είμαστε σίγουροι ότι υπάρχει κάποιος ο οποίος έχει κάνει σκοπό της ζωής του να μοιράζει χαρά, δώρα και κυρίως μαγεία στα παιδιά; Και μήπως αυτός ο κάποιος δεν είναι ένας, αλλά έχει πολλούς βοηθούς;

Η ακατάσχετη λοιπόν πολυλογια μου για τα Χριστούγεννα προκύπτει από ένα εξαιρετικό βιβλίο που διάβασα με τη Χριστίνα πριν από λίγες μέρες. Ονομάζεται «Κάτι τρέχει με τον Αϊ Βασίλη«, δημιουργός του είναι η Μαρίνα Γιώτη και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα.

IMG_20181116_093302_043.jpg

Η Μαρίνα Γιώτη που της αρέσει να πειράζει γνωστά παραμύθια και να ξεφεύγει από τα στερεότυπα, μαςπαρουσιάζει λίγο πειραγμενη την ιστορία του Αγίου των Χριστουγέννων 🎅 🎅🎅.

IMG_20181116_093556_990.jpg

Δεν καταρρίπτει κανένα μύθο, ίσα-ίσα που νομίζω ότι ενδυναμώνει τον ήδη υπάρχοντα και μας δίνει τις απαντήσεις που χρειαζόμαστε. Χάρηκα πάρα πολύ όταν το διάβασα, γιατί τα τελευταία χρόνια που η κόρη μου αναρωτιέται όλο και πιο έντονα «τι τρέχει με τον Άγιο Βασίλη» εγώ και ο πατέρας της της δίναμε τις απαντησεις που ανακαλύπτει κανείς διαβάζοντας αυτό το βιβλίο.

IMG_20181116_093602_701.jpg

Και δεν το κάναμε γιατί θέλαμε να χαλάσουμε τη μαγεία, όπως μου έλεγαν κάποιες φίλες μου. Αντιθέτως, το κάναμε επειδή θέλουμε τη μαγεία αυτή η Χριστίνα να τη διατηρεί ζωντανή όλο το χρόνο και όχι μόνο στις γιορτές. Και που ξέρεις, κάποια μέρα, μπορεί η ίδια να γίνει ο Νο1 βοηθός του Αγίου Βασίλη!!!

IMG_20181116_093339_945.jpg

Διαβάστε το αυτό το βιβλίο, διαβάστε το μαζί με τα παιδιά σας, αλλά και μόνοι. Και κάντε το δώρο σε όσους αγαπάτε. Ο 🎅 περιμένει και φέτος τη βοήθεια μας.

Ακολούθησε με στο Ιnstagram: Stamati23

Ακολούθησε με στο: www.facebook.com

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s