Ένα βιβλίο για τις βραδινές φοβίες

στις

Χρειάστηκαν πολλά χρόνια για να ξεπεράσω τη φοβία που είχα με το σκοτάδι. Όταν ήμουν μάλιστα μικρή νόμιζα ότι μπορεί στο απόλυτο σκοτάδι να χάσω το φως μου.

Δεν είναι  εύκολο για ένα παιδί να καταλάβει τι είναι αυτό που το αγχώνει τη νύχτα και πολύ περισσότερο να φτάσει σε σημείο να το αντιμετωπίσει.

Όταν έφτασε στα χέρια μου το βιβλίο «Το κουτί της νύχτας» των εκδόσεων Διόπτρα χάρηκα πολύ. Αρχικά γιατί διαβάζοντας το γαληνέψε ακόμα περισσότερο το παιδί που κρύβω μέσα μου. Σε δεύτερο επίπεδο γιατί είναι το κατάλληλο «εργαλείο» για να βοηθήσω την κόρη μου να αντιμετωπίσει και εκείνη τις δικές της φοβίες.

IMG_20181001_150651_373.jpg

Όχι δεν είναι απλά ένα βιβλίο με συμβουλές για τις φοβίες. Άλλωστε κάτι τέτοιο θα ήταν φοβερά αδιάφορο και βαρετό για τα παιδιά. Μέσα από τον λυρικό του λόγο, το βιβλίο αυτό προσπαθεί να δείξει στα παιδιά ότι το βράδυ συμβαίνουν υπέροχα πράγματα και ότι στη φύση συμβαίνουν μαγικά πράγματα.

IMG_20181001_150712_522

Μπορεί να μην είναι για κάποια παιδιά το  βιβλίο-ερωτας με την πρώτη ματιά, αφου λόγω της λυρικότητας του, το πιθανο είναι να μην το κατανοήσουν με την πρώτη ανάγνωση. Νομιζω όμως ότι διαβάζοντας το αρκετές φορές είναι τελικά το βιβλιο που θα αγαπήσουν γιατί θα γλυκανει τον ύπνο τους για πολλά βράδια.

IMG_20181001_150737_025.jpg

Ακολούθησε με στο Ιnstagram: Stamati23

Ακολούθησε με στο: www.facebook.com

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s