«Οι αμέτρητες όψεις του Ωραίου». Μια έκθεση που αξίζει να επισκεφτείς!

στις

Δεκαπέντε χρόνια συντάκτρια ομορφιάς σε γυναικεία περιοδικά έχω τη χαρά και την τιμή να βλέπω και να θαυμάζω ωραία πράγματα και να βιώνω αξέχαστες εμπειρίες. Μια τέτοια όμορφη εμπειρία έζησα την προηγούμενη εβδομάδα, όταν η εταιρία Κορρές με προσκάλεσε στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο για μια prive ξενάγηση στην νέα περιοδική έκθεση που φέρει τον τίτλο «Οι αμέτρητες όψεις του Ωραίου». Μέσα από την υπέροχη αφήγηση της διευθύντριας του Μουσείου, της κυρίας Μαρίας Λαγογιάννη, η ξενάγηση ήταν ιδιαίτερη και μοναδική. Αν σκεφτείς μόνο το πόσοι άνθρωποι έχουν την χαρά να ξεναγούνται από την διευθύντρια ενός μουσείου, σαν το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, τότε αντιλαμβάνεσαι ότι η εμπειρία αυτή θα μου μείνει αξέχαστη! Όσον αφορά τώρα στο θέμα της έκθεσης, αυτό έχει να κάνει με το εξής: πρόκειται για μια προσπάθεια προσέγγισης του Ωραίου, στις διαφορετικές περιόδους της αρχαιότητας και στα πανάρχαια μυστικά που σύμφωνα με τους αρχαιοελληνικούς μύθους δίδαξε η Αφροδίτη στους Ανθρώπους (τα μυστικά αυτά η κυρία Λαγογιάννη τα μοιράστηκε μαζί μας σαν να μας έλεγε παραμύθι!).

IMG_20180524_122151_968

Και στο σημείο αυτό λοιπόν νομίζω ότι πρέπει να σου πω τι σχέση έχει μια ελληνική εταιρία που δραστηριοποιείται στον χώρο της ομορφιάς με τη συγκεκριμένη έκθεση: το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο λοιπόν προσκάλεσε την εταιρία Κορρές να δημιουργήσει για πρώτη φορά ένα άρωμα βασισμένο σε συστατικά και μεθόδους της αρχαιότητας. Το εγχείρημα αυτό δεν ήταν εύκολο, όπως μας είπε στην ξενάγηση η Λένα Κορρέ, ήταν όμως ένα υπέροχο ταξίδι αναζήτησης και έρευνας. Αξιοποιώντας τις πληροφορίες που προσφέρουν οι πινακίδες Γραμμικής Β γραφής, τα λογιστικά αρχεία από τα ανάκτορα της Μυκηναϊκής περιόδου, τις συνταγές που εμφανίζονται στα βιβλία του Διοσκουρίδη και του Θεόφραστου καθώς και μεταγενέστερες μελέτες, το εργαστήριο της Κορρές αναβίωσε τα αρώματα της αρχαιότητας, παραμένοντας πιστό στις μεθόδους των αρχαίων αρωματοποιών.

IMG_20180524_122920_608.jpg

IMG_20180524_125417_664.jpg

Και επειδή εγώ δεν έχω ούτε τις γνώσεις, αλλά ούτε το μεράκι της κυρίας Λαγογιάννη για να σου πω περισσότερα πράγματα για την έκθεση, μπορώ με σιγουριά να σου πω το εξής:

Να πάτε οικογενειακώς να δείτε τη συγκεκριμένη έκθεση! 

ΕΙΚ.4.ΤΟ ΡΟΔΟ ΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ.jpg
Το άρωμα που δημιούργησε η Κορρές: το ρόδο της Αφροδίτης

IMG_20180524_130552_973.jpg

*Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα 13.00 – 20.00, Τρίτη – Κυριακή 08.00 – 20.00, http://www.namuseum.gr, http://www.aphroditesrose.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s