Η χαρά αλλά και οι παγίδες του blogging

στις

Η χαρά του blogging για μένα συνδυάζει δύο πράγματα: τη φωτογραφία και την ανάγκη να ανακαλύπτω ωραία πράγματα που έχουν να κάνουν με εμένα και τα παιδιά. Ενα ωραίο βιβλίο, ένα παιχνίδι, μία παράσταση, ένα χώρο που μπορώ να περάσω και εγώ και η Χριστίνα ωραία.

Αυτή η ισορροπία όμως εύκολα μπορεί να διαταραχθεί, αν ξεχάσω τα δικά μου θέλω και αρχίσω να γράφω μόνο για αυτά που μου στέλνουν και όχι και για αυτά που ανακαλύπτω η ίδια. Και κάπως έτσι μπορώ να κάνω το blog μου μαγαζί, τα posts μου βιτρίνα και εμένα πωλήτρια. Και αυτό δεν είναι κακό, και σε μερικές ιδιάζουσες περιπτώσεις πρέπει να γίνεται, αλλά όχι πάντα, γιατί τότε ξεφεύγω αρκετά από το στόχο μου. Από το δικό μου στόχο για τον οποίο σου μίλησα στην πρώτη κιόλας πρόταση: για τη χαρά του blogging.

FB_IMG_1514714536336

Μελετώντας λίγο τα στατιστικα του blog μου, έχω συνειδητοποιήσει ότι τα posts που αρέσουν περισσότερο στον κόσμο που με διαβάζει, είναι κυρίως αυτά στα οποία είμαι χαρούμενη γιατί εχω βρει κάτι που μου αρέσει πολύ. Μια παράσταση που δεν έχει πολυακουστεί αλλά είναι ξεχωριστή, ενα παιδικό βιβλίο που δεν το βλέπει μια μαμά ταυτόχρονα στο Instagram ή στο Facebook άλλων 10 bloggers, ενα βιβλίο παιδοψυχολογιας που το εχω λιώσει στο διάβασμα και για αυτό το προτείνω ή ένα παιχνίδι πιο ψαγμένο και λιγότερο μαζικής παραγωγής. Γιατί χωρίς να θέλω να έχω έπαρση ή να φανώ σνομπ, αυτό προσπαθώ να είναι το blog μου: ψαγμένο και όχι μαζικής παραγωγής. Και ας στοιχίζει μου αυτό σε likes, shares και followers.

Η αλήθεια είναι ότι μπορώ να έχω την πολυτέλεια να βλέπω έτσι ακόμα τα πράγματα, γιατί δεν χρειάστηκε να αντιμετωπίσω το Christina My Princess ως πηγή εσόδων, αλλά ως πηγή δημιουργικότητας και έκφρασης. Για αυτό και η χαρά μου είναι τεράστια όταν ακούω σχόλια του τύπου «μπορεί να μη διαβάζω ανελλιπώς τα κείμενα σου ως beauty editor, αλλά παρακολουθώ το blog σου».

Ακολούθησε με στο Ιnstagram: Stamati23

Ακολούθησε με στο: www.facebook.com

Σχολιάστε