Το βιβλίο της εβδομάδας: Κοκός & Αλμπέρτα Οι Μυστικοί Φάκελοι Ο θλιμμένος νάρκισσος

στις

Ποιός είπε ότι τα ινδικά χοιρίδια δεν μπορούν να μπλέξουν σε μεγάλες περιπέτειες; Ο Κοκός Καρλομάγνος είναι ο αρχηγός της αστυνομίας του Μπουένος Άιρες και η Αλμπέρτα είναι η έξυπνη ξαδέρφη του, που πολλές φορές τον ξελασπώνει και τον βοηθάει στις δύσκολες αποστολές που αναλαμβάνει. Μαζί τους το CSI Μπουένος Άιρες παίρνει άλλες διαστάσεις! Οι δύο αυτοί ήρωες είναι δημιούργημα της Ούρσουλα Ντουμποσάρσκι, ενώ σάρκα και οστά έχουν πάρει ως σκιτσα από τον Τέρι Ντεντόν. Όλες οι περιπέτειες τους κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μεταίχμιο (https://www.metaixmio.gr/el/products/%CE%BF-%CE%B8%CE%BB%CE%B9%CE%BC%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CE%BD%CE%AC%CF%81%CE%BA%CE%B9%CF%83%CF%83%CE%BF%CF%82) και εγώ με τη Χριστίνα διαβάσαμε τις τελευταίες μέρες την ιστορία με το Θλιμμένο Νάρκισσο.

IMG_20180220_095534_167

Ένα ακόμα λοιπόν βιβλίο παιδικής λογοτεχνίας γεμάτο περιπέτειες και μυστήρια, αλλά σίγουρα διαφορετικό σε σχέση με τα υπόλοιπα που έχουμε διαβάσει. Πρώτα από όλα το έχει επιμεληθεί και μεταφράσει μια παλιά μου συνάδελφος που εκτιμώ και που ξέρω πόσο λατρεύει τη λογοτεχνία: η Αναστασία Καμβύση. Αυτό και μόνο αποτέλεσε για μένα εγγύηση για το αποτέλεσμα.

Η ανάγνωση ξεκινάει με τη σημείωση όταν υπάρχουν διάσπαρτες ισπανικές λέξεις στο κείμενο, για τις οποίες όμως μπορούμε να βρίσκουμε την ελληνική τους σημασία στο γλωσσάρι που υπάρχει στο τέλος του βιβλίου. Εντάξει, με αυτό η Χριστίνα ενθουσιάστηκε και μάλιστα έμαθε μερικές λέξεις. Για να μη πω ότι εξέτασε και μένα για να δει αν θυμόμουν τις λέξεις που είχαμε διαβάσει την προηγούμενη φορά.

IMG_20180220_095652_886.jpg

IMG_20180220_095800_112

Στο κείμενο επίσης, υπάρχουν και διάφοροι γρίφοι, τους οποίους πρέπει να λύσεις για να συνεχίσεις την ανάγνωση. Η ανάποδη ανάγνωση των λέξεων με ζόρισε μπορώ να πω αλλά είχε την πλάκα της. 

IMG_20180220_100049_136

Τι μπορεί να έχει συμβεί σε έναν νάρκισσο και είναι θλιμμένος και σε πόσο μεγάλο κίνδυνο μπορεί να τεθεί ένας γιαπωνέζικος κήπος στο Μπουένος Άιρες; Α, δεν μπορώ να σου πω, πρέπει να λύσεις και εσύ με τη σειρά σου τους γρίφους και να ανακαλύψεις μόνη σου τα μεγάλα μυστήρια! Καλή διασκέδαση!

Ακολούθησε με στο Ιnstagram: Stamati23

Ακολούθησε με στο: www.facebook.com

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s